demian
Неактивен
Публикации: 12
|
 |
« -: 11 януари 2009, 13:31:24 » |
|
Хемингуей
стена от синьо стъкло - улица облякла сивата пантомима на изсуляло лято
обектив от прозрени светове - лице търсещо живи души сред покритите с ръжда очи
...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
demian
Неактивен
|
 |
« Отговор #1 -: 12 февруари 2009, 23:48:56 » |
|
Капка топлина скрита в косите на зимното утро.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
green mile
Неактивен
Публикации: 311
|
 |
« Отговор #2 -: 15 февруари 2009, 22:24:30 » |
|
И двете стихотворения са много красиви. От Хемингуей ли са инспирирани?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
demian
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 19 февруари 2009, 11:40:49 » |
|
Плаха прегръдка, усмивка вместо думи, очи шепнещи нежност, устни даряващи дом...
Улицата мъжди обвита във воала на зимната нощ Китара на безпътен музикант и пламък, скрит в ъгъла зад смеховете на странници.
Непознати погледи се плъзгат по прокъсаните цветя на старото кресло, което с извехтели ръце приютява премръзналата като платно на кораб сянка, търсеща бъдеще.
Сред дим и тъмнина се ражда дете, с ръце на старица, изписани със знаците на предишни животи, с коси на куртизанка, с устни от тамян и кожа от морска вода...
|
|
|
|
« Последна редакция: 24 февруари 2009, 19:12:53 от demian »
|
Активен
|
|
|
|
demian
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 19 февруари 2009, 11:48:25 » |
|
Хемингуей ли са инспирирани хммм ... да, може и така да се каже 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bRO
Administrator
Неактивен
Публикации: 319
endarkened.
|
 |
« Отговор #5 -: 05 март 2009, 09:36:07 » |
|
хареса ми последното, определено.
|
|
|
|
|
Активен
|
know your enemy.
|
|
|
demian
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 01 февруари 2010, 00:23:59 » |
|
като уличница абсурдът на хроничния бездомник драска по раздраните стъклени клепачи - по моите собствени - без рима, без ритъм, без блус дори. приютила сухи нозе в топли пантофи празнотата кънти из кухите пространства на инфантилното псевдосъзнание. да се сгъна в светлина и да изчезна, погълната от мъглите на нищото. да изтрия спомените, страховете, границите. да убия примирената, мекушава невзрачност, миша сивота и истерична пискливост - изкривена и куха еуфория рисуваща плиткоумни, тънки устни по пожълтелите тапети, вмирисани на дим и уличен джаз. да бъда жена хранеща се със студени звезди и леден мрак. жена, която не чака във влажното приземие а която изпълва, деформира, създава наново пространствата - пулсиращи топли, дъхави...
|
|
|
|
« Последна редакция: 01 февруари 2010, 00:28:18 от demian »
|
Активен
|
|
|
|
MaSkAtA
Неактивен
Публикации: 61
|
 |
« Отговор #7 -: 01 февруари 2010, 15:48:10 » |
|
Хареса ми  най-вече края...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
demian
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 14 февруари 2010, 19:26:05 » |
|
хиляда са хартиените птици - желанието само едно. парцалени кукли, скрити под възглавката, връщат хорските неволи на Боговете, но тези си кротуват под изгнилия саван.
и болките безпризорни се връщат обратно. скитат из градските пространства. хортуват с приказните гамени - копелета на болезнено красиво въображение.
приказка за сивота приказка за тъмнина приказка за нещо изгубено приказка за край за лудост пянство смърт
ягодово тирамисуто с кафява захар, се вкисва възпитано на масата. усмихва се неловко. изчаква, нали така е прието, вратата да се отвори с илюзорна радост.
смрадливата буболечка виси върху пръските кафе замаскирали поредната бетонна мечта, а пилето плете пера невидимки, за да изчезне в нищото изчистено от нелепи представи.
|
|
|
|
« Последна редакция: 14 февруари 2010, 19:30:10 от demian »
|
Активен
|
|
|
|
HIM
authors
Неактивен
Публикации: 512
|
 |
« Отговор #9 -: 17 февруари 2010, 14:51:48 » |
|
това ми пасва на нещо дето чета в момента: "И с предчувствие за края - независимо дали ще настъпи утре или след триста години - трескаво пиша тази книга. Тъй като мислите ми пращят и цвърчат от време на време, аз съм задължен отново и отново да подклаждам огъня, ала не само с кураж, но и с отчаяние - защото никому не мога да имам вяра, че ще каже тези думи вместо мен. Моите залитания и колебания, направените слепешком крачки, моето търсене на всевъзможни изразни средства са един вид божествено пелтечене. Аз съм заслепен от възхитителното сгромолясване на света!" Хенри Милър,"Черна пролет"
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
demian
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 18 февруари 2010, 00:26:54 » |
|
Аз съм заслепен от възхитителното сгромолясване на света  мдааа, изпита по западноевропейска е утре сутрин, Джойс, Целан и Бекет разиграват монолози в главата ми, имах глупостта да ги прочета, че и с молива, който накрая съвсем се смали и изтъпи, Anathema и Gilmouor пишат сценичната музика, ето как стари видения се прераждат. HIM, благодаря за цитата, нихилизмът в него е повече от намясто 
|
|
|
|
« Последна редакция: 18 февруари 2010, 00:28:58 от demian »
|
Активен
|
|
|
|
imbecile
authors
Неактивен
Публикации: 669
|
 |
« Отговор #11 -: 18 февруари 2010, 11:51:02 » |
|
даваш ми сили и аз най-сетне да се престраша и да се явя на тоя изпит хаха 3 години отлагам  HIM влезе с цитат от любимата ми напоследък книга, thumbs up HIGH
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Psychedelic
Неактивен
Публикации: 73
Bastard
|
 |
« Отговор #12 -: 19 февруари 2010, 16:55:45 » |
|
абсурдът на хроничния бездомник ами...
|
|
|
|
|
Активен
|
Кулинарно незадоволена биологична единица отказва да изпълнява фолклорен мотив... 
|
|
|
|